Referat: IBK Osby - Bromölla IBK

Säsongens första hemmamatch!
Tre pinnar lockade och vi tog alla tre.

Period 1.
Vi börjar matchen att vara det dominerande laget och rullar boll. Vi hade snackat om att ha tålamod och vårda bollen. Första perioden bjuder inte så mycket på utan den största underhållningen står domaren för. En domare som får igång snacket med spelarna och nästan omgående har spelarna med sig och alla på plan vet vad som gäller.
Målchanser för båda lagen i första. Men skotten som avlossas tar målvakterna relativt enkelt eller så hamnar dom utanför målramen. I slutet av perioden när 9 sekunder återstår, så drabbas Bromölla av en 2 minuteresutvisning.
Lagen spelar av perioden och period ett slutar mållös där vi känner ändå att vi äger matchen.
Önskar jag kunde skriva mer om första perioden. Men en något händelsefattig första period är orsaken till detta.

Period 2
Vi börjar perioden med powerplay. - Vi tar kommandot i PW omgående och bollen rullar runt. Ser riktigt bra ut. Vi är mer aggresivare ckså och vill ha tillbaka bollen så fort vi förlorat den. Detta gillar vi.
Efter 52 sekunder kommer det förlösande målet som vi kämpat för.
Simon Zerai hittar Emil Wande som sätter 1–0. Helt rättvist.

Matchen rullar på och domarna fortsätter att göra ett strålande jobb ute på plan där spelarna på plan känner var ribban ligger, Samt de underbara dialogerna med spelaren och även ledarna i båset. Flertalet gånger påtalar vi att vilka jäkla bra domare vi har ikväll. Vi fortsätter vårt tugg på bänken och poängterar att en 1–0 ledning är ingenting. Samtliga känner att vi behöver kriga fram ännu ett mål. I 5 minuten så kommer utökningen. Jacob Tuvesson hårda slit belönar sig och med ett läckert pass till Mattias Avander så kommer även utökningen. 2–0 till oss och man känner en härlig lättnad.
Bromölla är absolut inget dåligt lag och dem skapar chanser när dem kommer upp i vår zon.
Men Fredrik i mål agerar med pondus, lugn och är ruggigt säker i positionsspel. Plus att vårt försvarsspel känns bra.
I matchminut 13.45 är det dags för mål nummer tre Lyckligtvis så är det bakom Bromöllas storspelande målvakt.
Samma duo igång igen. 3-0. Målskytt Avander, assist Tuvesson. Gött! Perioden två slutar med att vi har en 3–0 ledning och vi går i omklädningsrummet med en bra känsla, men ändå med en tydlighet att det är en period till vi skall om de tre poängen.

Period 3
Vi går ut i tredje med en tydlig gameplan. Nämligen att försöka låta bollen rulla lite oftare och inte hålla på att chansa köra enmanshower. Den sista perioden blir lite avslagen och vi lyckas inte få in fler bollar bakom en storspelande målvakt i Bromölla. Bromölla går även dom mållösa i den tredje och vi inkassera tre underbara poäng i vår första hemmamatch.
Vi kände oss som det starkaste laget denna kväll. Men Bromölla var definitivt inte ofarliga och hade målchanser dom också. Hade inte båda lagen haft sina målvakter, så kunder siffrorna skrivas betydligt högre än 3–0 som blev slutresultat denna kväll.

Nästa match är mot Sofiero och givetvis går vi för seger.

Notis: Riktigt stort beröm till domarparet denna kväll.
Magnus Dandanell och Malena Björnlund står för en outstanding domarinsats. Detta tackar vi för.
Magnus underbara tugg med spelarna och oss ledare längs vårt avbytarbås kommer jag ta med mig i många år. Betyg: 10/10